#61 nak macam ni jugak! :D

aku selalu dgr cerita dprd kawan2 aku mcm mane boyfriend dorang propose dorang time nak couple dulu. cite dia mmg tak bole nak sweet lagi la kan. aku dgr pon, mcm meleleh air mata dlm hati sbb kiwak-asal-ko-sorang-je-rase-aku-takde-pon. haha! tapi mmg sweet habis ah.

ade sorang kwn aku ni, dia cite blk kat aku...

kwn bf dia (taktau sape nama) : Weh H(bukan nama sbnr) accident do!
kwn aku : ko biar btol? dkt mane? camne boleh accident?
kwn bf dia : taktau, aku nak gi tgk ah ni. jom ah tgk.
kwn aku : ha jom! *sengal, kau main ikut je kan, mne tau dia nak buat jht kat ko ke kan? okay aku suke merepek. haha


then dorang pon sampai la dkt satu tasik ni, pastu..

kwn aku : mne nye? aku tak nmpk dia pon.
kwn bf dia : kjp, ko tggu kat kerusi tu, aku gi roger kwn aku jap. ko tggu je sini dulu. chow!
kwn aku : .....? *blur

kwn aku tu pon duduk la dkt kerusi tu, tetibe dia terjumpe 1 kad dekat atas kerusi tu, siap berbalut riben lagi kad tu, and yang pasti warna pink! haha kwn aku pon teruja, teros sentap kad tu and baca la, and kad tu berbunyik *mmg bunyi kan.haha cenggini :

ni contoh je, bukan ni kadnye. haha
"Assalammualaikum N(bukan nama sebenar), ni actually i la H yg tulis surat ni. Okay i tau u mesti pelik kan, tp jgn gelabah dulu, i tau u cpt panik, but this time jgn panik, takde pape pon sbnrnye, baca dulu surat ni sampai habis. Act kwn i tipu u je td ckp i accident, sebenarnye tak, alhamdulillah i tak accident pon. Tujuan i buat cmni sbb i nak bgtau yg i... suke dkt u, bukan suke je, lebih drpd suke. Selama i knl u, takde ape pon yg buat i rse sedih, i happy sgt dgn u, u selalu ade dgn i, u tau mcm mane nak happykan i dan lama2 perasaan suke i tu dah jd sayang. U selalu ckp u takot jumpe laki yg slh kan, but pls kali ni pecayela i nak sgt jd laki yg btol utk u. I terima u seadanya, bg i u dah cukup perfect utk i, wlupon i tau takde sape yg perfect dlm dunia ni. Hmm would you be my girlfriend, my life partner, my friend, and my only one? If u say yes, pls tgk belakang, and angguk, sbb i dah ade pon dkt blkg u mase u baca surat ni. :) "


then kwn aku terharu gila babi sampai terlupa nk pndg blkg, pnt H tu tunggu. hua hua hua. Last2 kwn aku bukan pndg blkg, dia tros pegi dkt H, depan H dia angguk and say yes. Woahhh, dah mcm propose utk kawin je kan? sweet habis! haha.


Bagi aku setiap laki ade cara dorang sendiri cmne nak propose girl utk jd gf dorg. Ade yg sweet nak mam sampai tak bole nak lupe, ade yg biase2 je, and ade yg gagap nak ckp dpn2 then mintak through msg or call je. haha mcm2 kan? Tapi aku salute laki yang berani ckp depan2 and yg sweet mcm bf kwn aku ni, sbb bg aku dorang ni mmg btol2 yakin yg dorang nak kan girl tu sampai sanggup amik risk nk propose dpn2 n sweet cmtu. Yelaa mane tau kene reject ke kan, ala tp aku rase kalau dah buat sweet cmtu, drpd pompuan tu takde perasaan kat laki tu, time2 tu jugak bole cair sbb dah laki tu propose mcm sweet gilaa, and rase mcm special sgt dia buat cmtu kat kita, btol tak? haha poyo je ayat aku ni aku rase. okla tu je nak cite. bye :D

6 comments:

Shue Hanna Evan's said...

nice blog babe ! :)

myravea said...

haha..sooo sweet!

fatin natasha :) said...

shue hanna : thanks babe ;)

myra : haha sweet en? geram aku! grr. haha

zaty said...

babe, i pn tingin mcm 2 jgak !!!!

ahmadkojak said...

baik seh

fatin natasha :) said...

zaty , nk ke? tunggu je MR RIGHT :D

akim, ape yg baik? haha