#77 salahkan blok boleh tak? hahah!

lama sudah aku tak update blog, bukan ape, idea takde lah bro. :D nak dijadikan cerita, minggu lepas punye minggu lepas, aku tengok cite KL Gangster 2 kali. sekali dengan mmbe2 aku, lagi sekali dgn tetttt. :D wuuuuuuuuuuuu tamak gila kau kan sha. ni pon mcm terase nak tengok buat kali ketiga tapi kene pikir bajet dulu. Memang duit aku dlm bank tu banyak kan, and memang aku nak laburkan semua duit aku dekat Syamsul Yusuf kan. hee Tapi cite tu sumpah best, ayat2 dalam cite tu banyak pengaruh aku.hehe Zizan plak sangat kelakar. haih


Jap jap, yang aku nak cite sebenarnye bukan pasal cite KL gangster, haih kalau intro je suke melalut.hee yang aku nak cite ni pasal sorang budak junior dekat college aku, yang aku tak knl pon, yang aku tak pnah tgk pon muke dia, yang pasti aku tau dia perempuan. *berape byk yang ntah, ttbe teringat lagu wali band - yank tu. HAHA


Cerita ni diceritakan oleh kawan baik aku, Mimie Shah. Dia yang ceritakan dekat aku, dan disebabkan cerita dia menarik, bolehla aku share dgn korang semua. Ceritanya cmni, kawan aku tu otw balik bilik dan sepanjang jalan tu dia borak2 lah dengan sorang junior part 1 yang dia baru kenal. Pot pet punye pot pet, si junior tu tetibe bukak cerita pasal pengalaman dia kat kolej ni. Untuk makluman korang, kitorang punye blok perempuan dengan blok lelaki tak jaoh mane pon, dekat sangat. Memang laki perempuan lalu lalang depan blok masing2, blok plak sume design sepesen je kan. So si budak junior ni kan baru lagi dekat sini, dia cerita lah yang dia pernah TERSALAH BLOK! hahaha

Tengah LEKA borak2 dengan kawan aku tu....

si junior : Akak nak tau, dulu saya penah tersalah masuk blok lelaki.Confuse lah kak, blok semua sepesen je, saya tak perasan pon papan tanda tu.

Mimie : Yekee? lah dah tu cmne? Ape jadi?

si junior : Malu gila kak, sebab saya sampai dah termasuk bilik, bukak2 je pintu bilik tu, tgk2 lelaki pakai boxer tengah tido. Terkejut saya kak! teros saya jerit, pastu baru saya sedar saya salah masuk blok lelaki. Cepat2 saya turun. Masa nak keluar dari bilik tu kak, saya bertembung dengan budak lelaki lain, semua pandang pelik je dekat saya. Ya ALLAH malunyaaaa kak.

Mimie : HAHAHAHAHAHAHA kelakar gila. Macam mane lah boleh salah block ni.

si junior : Tu lah pasal kak. Haih malu saya kak. Tak tau la dorang tu cam ke tak muke saya, risau je bertembung dengan budak laki tu. Eh okaylah kak, dah sampai ni, saya naik atas dulu ye, bye kak.

Mimie : Oh okay okay, bye.

p/s : si junior tu dia duduk dekat blok SP 3, kawan aku tu plak duduk dekat SP 4. Blok dorang sebelah2 je. So mase budak tu cakap dia nak naik atas tu, Mimie pon ingt mase tu dah sampai kat blok SP 3. Tapi yang hairannya, bile Mimie nak naik blok dia, dia tgk papan tanda tu, SP 3! Maksudnyaaaaaaaaa, budak tu tersalah tersalah blok lagi! Sebab SP 2 dgn SP 1 tu blok lelaki! Huahuahuahuahuahua

Cepat2 Mimie call budak tu, tapi dia plak tak jawab, tak lama tu baru Mimie nampak dia turun dr blok tu dengan muka merah padam. ekeke. budak budak lelaki yg lepak dekat bawah mase tu tgk dia, semua gelak. haha kesian budak junior tu. Ape asek tersalah blok je ni dik? Dah la sebelum tu tgh cerita pengalaman pasal tersalah blok, boleh plak lepas tu tersalah lagi. haih LAWAK LAWAK!

6 comments:

Zul Idzham said...

xleh noob lagi ke budak tu?hahah -_-"

fatin natasha :) said...

haha biaselah budak baru kan. :D

Zul Idzham said...

masalahnye smpai dua kali -_-" haha

fatin natasha :) said...

haha budak tu leka cerita kan, tu yg boleh sampai 2 kali. haha

myravea said...

hahahha..ngos, cmne leh salah blok lak ni..lawak tol..huuu

fatin natasha :) said...

lawak kan. aku dengar cite ni je, dah tergelak. :D