#85 bila sedih...

hai. malam ni nak cerita sedih cket.
ntah kenapa mood emo cket mlm2 buta cmni.
nak menangis pon ade.
nak guling2 dekat atas katil pon ade.

sebenarnya bukan NAK menangis,
tapi dah nangis pon.
sedih sangat.
kenapa sedih? ntah. susah nak describe kenapa.

bila kita ingt moment moment happy dengan si dia,
automatic kita akn senyum sorg2 mcm org gila,
sampai ade cili melekat dekat gigi pon dah takde rase malu bile senyum
semua sebab si dia.

tapi bile gadoh, hmm tros jd passive.
drpd org yg kecoh suke huha huha, suke jerit jerit, suke gelak gelak
boleh tetibe jadi pendiam
semuanya sbb mood dah hilang..

maaflah bile tgh sedih mcm ni, semua bnde jadi tak kene
nak taip post ni pon takde idea sebenarnye
main taip ape je yg tgh berlegar2 dekat otak
takpelah, aku tak rse pon ade org nak baca post aku ni

yelah aku bukan blogger yg famous
yg ramai org tak sabar2 nak click post yg baru di-update
lagi2 sekarang ear phone dah psg dekat telinga
pastu siap pasang lagu jiwang, lagu sedih, lagu syahdu

memang buat air mata ni lagi laju la kan
aku rindu aku yang dulu
yang ceria, aktif, yg suke bahan2 org, yg suke usik2 org
yang suke gelak kuat2, gelak mcm bunyi kuda

oh TFE ckp bunyi gelak aku mcm org takde napas
Mimie plak ckp mcm bunyi nak start enjin kete buruk
haih mcm mcm plak korang nak komen kan
dah mcm aku masuk pertandingan bunyi gelak paling comel

takpela weh, sebenarnye aku happy je bile korang gelak tgk telatah aku ni
ye aku mengaku, aku ni mmg clumsy atau dlm bahasa jawa, kelam kabut
penah aku kene gelak dlm cls sebab aku baca buku yg lecturer suro tu laju2
dengan bunyi sedu nya. dorg ckp dah mcm org kene paksa baca.

bile ingat bnde2 cmtu, boleh tergelak sorg2 mlm2 cmni. haha
aku nak mintak maaf dekat dia, sebab selama ni byk sshkan dia
pastu mintak itu mintak ini
banyak sangat songeh aku ni

aku pon tak tau knp dengan dia aku boleh mcm tu
padahal dulu, malu yg amat nak mintak mcm2 dekat boyprengg
tapi dengan dia..hmm ntah
dia ni special cket, sangat special.

tak tau nak ckp cmne specialnya tu
tapi dia ni sgt memahami, sangat penyabar, sangat menghargai, dan sangat penyayang :)
sejujurnya aku sgt susah nak puji dia mcm ni, mmg sangat susah.
sebab ego aku tinggi, mengalahkan ego lelaki.

ntahlah, bukan aku saje2 nak jadi ego, tapi aku rse dengan laki ni kita kene ego
sebab aku taknak dorg ingat kaum perempuan ni lemah
tapi si dia ni, dia sangat sabar dengan aku
aku ego mcm mane pon, dia akan tetap sabar

ape je yg aku mintak dekat dia, dia akan cuba sedaya upaya tunaikan
bile aku tgh susah, dia sentiasa ade dengan aku
and bile dia tgh happy pon dia tak lupekan aku
seboleh2nya dia nak share semua benda dengan aku.

bile aku perlukan pertolongan dia, tak penah lagi dia ckp 'tak boleh'
lagi2 kalau aku tgh sedih, dia orang yang paling cepat dapat detect
oh yea, orang kedua yg boleh cepat detect ialah Futan, syg awak Futan. muah muah! :)
dan aku nampak effort dia untuk jd yg terbaik buat aku.

ikutkan, dah mcm2 bnde aku uji dia
sampai Futan marah sebab aku buat si dia risau dan resah katanya
tapi dari situ aku boleh nampak effort dia untuk selamatkan hubungan kami
aku boleh nampak betapa dia sangat sayangkan hubungan kami.

tapi aku...aku tersangatlah ego, kalau boleh setiap bende aku nak menang
sebab aku taknak tunduk dekat dia
hati aku dah jadi tersangat keras, semuanya sebab pengalaman lalu
pengalaman lama yang buat hati aku keras mcm sekarang

tadi aku agak tersentap cket dengan dia
maybe skrg dia dah terpikir yg aku ni bukan btol2 nak dia
tapi sebab nak mintak macam2 je dekat dia.
ya Allah , sangat tidak betul kalau dia pk aku mcm tu

ego mcm mane pon aku, hati aku mmg ikhlas sayangkan dia
tapi bile dia dah rase mcm tu, aku dah rase mcm...
mcm dia dah mule fed up dengan aku
sebab mungkin aku dah byk sgt susahkan dia

hmm terase sedih sgt dan rse bersalah sbb dah byk sshkan dia
kalau boleh lepas ni, taknak susahkan dia dah
taknak mintak dia ape2 dah
kalau dia dah tknak aku lg pon aku redha

janji dia happy. :')

4 comments:

Huda said...

dont cry dont cry :')

fatin natasha :) said...

:')

sifu im said...

wah bahaye ni klu smpai tersnyum sorang2 cam org giler..haha

Zul Idzham said...

hmm,sorry for everything syg.i baca ni jd sedih plak.i syg and i da ckp i akan prthankan rltnship ni no matter what