#70 saya tak suka texting.




Bila terbaca tajuk entry aku kali ni , ape yang korang pikir? Nak pikir ape lagi kan , terang lagi bersuluh aku bgtau aku tak suke texting. Dah tentu tentu la texting on phone. Bende ni subjective , ade yang suke , ade yang tak , ade yang malas , ade yang benci , ade yang obsess , ade yang biase2 je , ade yang kemaruk phone sampaikan kalau bole 24hrs nak texting. MNG! Eh , OMG


Lain plak kisahnye aku ni. Frankly , dulu aku memang suka gilaaa msg , boleh dikire obsess cket2 la. Kalau tak msg tu macam orang hilang anak je nanti. *mane ade, tipu je. Pagi siang malam nak msg , bajet nak update apa yg kita buat lah kan , and nak tau ape si dia buat. Tapi zaman tak matang aku dulu , zaman sekolah , haha maklumlah time tu masing2 tgh baru2 lagi guna phone , kejakunan tu ade lah cket. :D

Teringat zaman kebudak budakan , zaman ketidakmatangan aku dulu , kalau si dia tak reply dalam masa 10 saat, ewah melampau 10 saat , dalam 3 minit camtu , aku akan misscall dia sampai lah dia cancel call aku tu. Konon nak sedarkan dia supaya dia reply , KONON. Padahal mase tu tgh mengalami ke-obsessan msg yg critical. Ishh bile diingatkan balik , rase malu nak mengaku itu dulu aku. T_T


then , sekarang apa jadi dekat kau ?




Aku yang sekarang dah tak macam dulu lagi , woahh ! ekeke. Daripada obsess , sekarang aku sangat berbeza. Aku sangat malas , malas , malas nak msg. Serious ! Aku sendiri pon pelik. Kadang kadang , msg dua hari lepas , hari ni baru aku balas. terok tak ? Tak cukup dengan tu , selalu aku dah taip msg tu , tapi button send tu lupe nak tekan. 8 jam pastu baru sedar yg msg tu tak send pon lagi. Bile nak send time tu , rase cerita dlm msg tu dah basi , "Ah tak payah hantar lah , nanti pandai2 la cakap dekat dia battery kong ke ape" Ha nampak di situ ? betapa malasnya aku.

Aku bukan lah orang yang sweet , pagi2 bangun je tros hantar msg dekat orang tersayang , "Morning sayanggg" oh tidak sama sekali ye . Boleh kire berapa kali aku buat cmtu. Jenis aku , bangun tido je, first thing aku akan buat , tengok muka dekat cermin , then pergi toilet . Pastu buat bende2 lain , yang pasti bukan msg! Aku takkan msg , selalunya si dia yang akan msg bile dah petang2 cket. hehe. Nak teruk lagi ? Kadang , phone aku sendiri aku tak tau aku letak mane. Banyak kali nak kene suro orang call , nak detect bunyi dia. haha.


Kalau lah dengan bf , aku prefer call lagi than msg. Even though sekali dua call dlm sehari pon dah cukup. Takkan nak habiskan masa kita yang sehari 24jam tu dengan phone. yetak? Tapi sebelum tido wajib call. Amboii. haha. Sebab aku sangat tak fokus nak reply msg bile aku tgh lepak dengan membe ke , tengah borak dengan family ke , tengok tv ke. Bende tu semua mengganggu konsentrasi aku nak reply msg. Itu sebab lah aku malas msg. Kalau jenis lelaki yang suka msg drpd call ni , awal2 aku cakap "Maaf , kita tak sekepala ah" haha. Ade paham? :)



Oh yeahh ?

Yeahh. :D




11 comments:

Anonymous said...

same. :)

Zharif Zawawi said...

aku pown!
tp xde la smpai 8 jam kemudian bru reply an..huhuhu..

nice2~

mcya ismail said...

eh.. serupa la kite. sbb tu kalau org mntk no, ak pesan awl2. ak bukan jenis nk layan sgt msj2 ni. lagi2 kalau msj yg tak penting. meluat pulak nk melayan msj2 gitu. wahha

Zul Idzham said...

yeahhhhhh.hahah..btw i punye blog dia jd yg asal balik ah :(

fatin natasha :) said...

Anonymous : sama kan ? :)

zarep : haha yang 8 jam t aku saje jela gila, takdela sampai 8 jam :D

mcya : eh sama! kalau org mintak no pon aku pesan awal2 cmtu, malas aku nak lyn msg2 ni. hehe

mr rabun : yeahh :) takpe nnt i buatkan blk ye . tapi..... :D

bella luna said...

same goes to me.. yg sama erm da taip msg da ni.. tp lupa nk tekan reply :p
2 la.. i pon x suka keep on msg..x focus betul2..

fatin natasha :) said...

kan bella kan ? sepp cket. tak best la asek nak kene msg je ni. call kan senang, tapi jangan kerap sgt call plak. tu pon boleh jd rimas. hehe

Aisar Harith Zainuzzaman said...

kesian la kat jol..nanti msg die tak de orang nak reply pulak..kah3..

fatin natasha :) said...

haha takpe, dia kene paham. kalau dia tak bole phm, cari bf lain. :D

Zul Idzham said...

eh2 ape ni.aku x kesah pun dia x reply aisur.ingat ingin sgt nk tgu dia balas msj?ecehhh.haha :p

fatin natasha :) said...

okay, lepas ni tak reply msg u langsung :D